KULTTUURIA JA HISTORIAA

HISTORIAN JA KULTTUURIKOHTEIDEN AARREAITTA ETELÄ-KARJALASSA

Lappeenrannan ja Imatran seutu ovat unohtumattomien luontokohteidensa lisäksi kiinnostava reissukohde myös kaikille historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille. Etelä-Karjalan erikoisuutena kulttuurista voi nauttia niin luonnon rauhassa kuin vilkkaassa kaupunkielämässäkin. Historian havinaa on mahdollista päästä todistamaan minne Karjalassa sitten kuljetkin. 

Tältä sivuilta löydät matkallesi kulttuurikohteita sekä historiallisia nähtävyyksiä. Tervetuloa Rajamaille tutkimaan Karjalan kulttuuria!

Kuvat: Markku "Marsa" Anttonen

Ruokolahden kirkonmäki

Ruokolahti

Ruokolahden kirkonmäki sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Saimaan rannalla. Kirkonmäen rakennusten ja muistomerkkien arvomaailma sekä mäkeä ympäröivä luonnon kauneus muodostavat mieleenpainuvan kokonaisuuden. Kirkonmäen huipulla kohoaa Ruokolahden nykyinen kirkko, joka on pitäjän kirkoista neljäs. Tunnetuin kirkonmäen rakennus on kuitenkin paanukattoinen kellotapuli, josta on sanottu, että se on suomalaisen kirkkorakennustaiteen helmi. Mäeltä löytyy näiden lisäksi muun muassa kotiseutumuseo, kesäkahvila Kaiku, joka toimii kesäisin Ruokolahti-talossa.

Tutustu

Syyspohjan Salpalinja

Ruokolahti

Salpalinja on 1940-luvulla Suomen itärajalle rakennettu puolustuslinja, joka ulottuu Suomenlahdelta Sallaan. Ruokolahden Syyspohjassa on pienellä alueella nähtävissä Salpalinjaan kuuluvia valmiita linnoitteita, keskeneräisiä ja sortuneita korsuja sekä veden täyttämiä korsujen pohjakaivantoja.

Kuva: Anne Rasimus / Ruokolahden kunta

Tutustu

Patsaspuisto

Parikkala

Patsaspuisto on taiteilija Veijo Rönkkösen luoma upea taidekokonaisuus. Puistosta sie löydät jopa 560 moni-ilmeistä ja -aiheista betonipatsasta, jotka kuvastavat monenmoista erilaista ihmistä ja elämäntilannetta. Patsaita pääset ihastelemaan Parikkalan Koitsanlahdessa.

Käyhän siekin pistäytymässä!

Kuva: Markku "Marsa" Anttonen

Tutustu

Kesäteatteri

Parikkala / Imatra

Mieliikö siun mieli kulttuurielämystä näytelmän muodossa? Mikäli vastasit kyllä, löytyy Rajamailta siulle vastaus! Nimittäin kesäteatterit! Kesäteattereita löytyy sekä Parikkalasta että Imatralta. Tutustu niiden tarjontaan alla olevista linkeistä:

Teatteri Parikan Päreet

Imatran Kesäteatteri

Iivanansaari

Rautjärvi

Iivanansaaresta sie löydät itsesi keskeltä historiaa. Jussi Reinikainen oli suomalainen kalterijääkäri, joka rakensi hautakammion Iivanansaareen. Hautakammio on kopio Spalernajan vankisellistä, jossa Reinikainen odotti kuolemantuomionsa täytäntöönpanoa vuonna 1916.

Tutustu

Kollaa ja Simo Häyhä - museo

Miettilä

Olethan sie kuullut Simo Häyhästä? Tiedätkös, miksi häntä kutsuttiin Valkoiseksi Surmaksi? Pääset tutustumaan Simo Häyhän ja muiden Kollaan taisteluiden veteraanien elämään Kollaa ja Simo Häyhä - museossa!

Tutustu