Aktiviteetit

LUONNOSSA LIIKKUMISTA JA USKOMATTOMIA KOKEMUKSIA ETELÄ-KARJALASSA

Etelä-Karjalan alueet ovat erinomaisia matkailukohteita kaikille kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille sekä niille, jotka haaveilevat monipuolisista virkistysmahdollisuuksista joko luonnon rauhassa tai vilkkaassa kaupunkielämässä. Alueen kirkkaat vedet ja koskematon luonto tekevät Etelä-Karjalassa suositun kohteen myös retkeilijöille ja kalastajille.

Tältä sivustolta löydät ikimuistoisia aktiviteetteja ja kokemuksia matkallesi, sopivia lapsiperheille, pariskunnille ja suuremmille ryhmille. Etelä-Karjalassa voit viettää lomasi aivan kuten sinä rajamaiden kauniissa kansallismaisemissa! Tule nauttimaan karjalaisesta vieraanvaraisuudesta ja lämpimästä tutustumalla paikallisiin ja heidän palveluihinsa ja harrastuksiinsa. Etelä-Karjala tarjoaa laajan valikoiman jännittäviä, rentouttavia ja hauskoja aktiviteetteja. 

Kuvat: Markku "Marsa" Anttonen

Melonta

Rajamailta sie löydät lukemattomia järviä, jokia ja reittejä, joissa voit meloa menemään. Esimerkiksi Ruokolahdella voit tutustua järvimaisemiin 110 kilometrin pituisella reitillä. Lue lisää melonnasta alla olevista linkeistä.

Kuva: Markku "Marsa" Anttonen

Ruokolahden melontamahdollisuudet

Parikkalan melontamahdollisuudet

Lintubongaus

Parikkala

Tiesitkös sie, että Rajamailla sijaitseva Parikkala on yksi Sisä-Suomen lajirikkaimmista lintualueista? Se onkin siis oiva paikka lintubongailuun. Parikkalasta löytyy valtakunnallisesti tunnettuja lintualueita, joista tunnetuin on varmasti Siikalahti. Joten ei muuta kuin kiikarit ja kamerat valmiiksi ja lintubongailemaan!

Kuva: Markku "Marsa" Anttonen

Tutustu

Pyöräily

Pyöräily on myös kivaa kesätekemistä! Rajamailla sie pääsetkin pyöräilemään sydämesi kyllyydestä. Esimerkiksi Parikkalasta Ruokolahdelle kulkeva Rautaesirippureitti vie siut useiden näkemisen arvoisten paikkojen läpi! Lue lisää alla olevista linkeistä:

Kuva: Markku "Marsa" Anttonen

Parikkalan pyöräily

Rautjärven pyöräily

Ruokolahden pyöräily

Uimarannat

Kesän yksi parhaita tekemisiä on tietty uiminen ja Rajamailla uimarantoja riittää! Tutustu eri kuntien uimarantatarjontaan alta:

Kuva: Markku "Marsa" Anttonen

Parikkalan uimarannat

Rautjärven uimarannat

Ruokolahden uimarannat

 

Huuhanranta

Ruokolahti

Huuhanranta tunnetaan myös nimellä "Saimaan Riviera", sen ollessa yksi pisimipiä avoimia hiekkarantoja Saimaalla. Rantaan voikin saapua auton lisäksi vaikka kanootilla. Huuhanrannalta löydät erilaisia tulentekopaikkoja ja esimerkiksi grillikatoksen, joissa voit kauniina kesäpäivinä paistaa vaikka makkaraa.

Kuva: Arto Apila / Etelä-Karjalan Virkistysaluesäätiö

Tutustu

Geokätköily

Geokätköily on mukava tapa liikkua luonnossa vaikka koko perheen voimin! Perheen pienimmätkin innostuvat tällaisesta aarrejahdista luonnon helmassa!

Kuva: Markku "Marsa" Anttonen

Tutustu

Laavut

Luontoreittien varrella sie voit istahtaa ja lepuuttaa jalkojasi tai paistaa vaikka makkaraa yhdellä useista Rajamailta löytyvistä laavuista. Laavuja löytyy reittien varsilta useita kymmeniä, joten siekin löydät varmasti hyvän paikan hengähtää ja nauttia luonnosta!

Kuva: Markku "Marsa" Anttonen

Tutustu

Frisbeegolf

Frisbeegolfia voit pelailla usealla eri paikkakunnalla. Ratoja sie löydät esimerkiksi Simpeleeltä, Parikkalasta ja Ruokolahdelta. Tutustu näihin alla olevista linkeistä:

Kuva: Markku "Marsa" Anttonen

Parikkalan frisbeegolfradat

Simpeleen frisbeegolfradat

Ruokolahden frisbeegolfradat

Marjastus ja sienestys

Suomalaisten kansallinen syysharrastus on marjastus ja sienestys. Niin myös meillä Rajamailla, jossa voit poimia marjoja ja sienestää mielin määrin. Muistathan sie kuitenkin jokamiehenoikeudet, ettei mökkirauha rikkoudu!

Kuva: Markku "Marsa" Anttonen

Tutustu

Ampumaurheilu

Simpele

Simpeleen Hahlo ry on Rajamailla toimiva ampumaurheiluseura. Seura järjestää erilaisia tutustumistilaisuuksia, jossa sie pääset turvallisesti kokeilemaan ampumaurheilua. Tilaisuudet ovat hyviä esimerkiksi polttareihin, kaveriporukoille ja yritysten tai yhdistysten tyky-/tyhy-päiville.

Tutustu

Keilaus

Simpele

Tekeekö mieli kaataa keiloja? Simpeleeltä löytyy pieni, 2-ratainen keilahalli, jota pyörittää Simpeleen Keilaajat ry. Rajamailta ei totisesti tekeminen lopu!

Tutustu

Hiihto

Rajamailla on talvisin kasoittain lunta! Sehän tietenkin tarkoittaa sitä, että hiihtolatuja löytyy vaikka millä mitalla! Vedä siis monot jalkaan, sukset kainaloon ja painu ladulle!

Kuva: Markku "Marsa" Anttonen

Tutustu