Tarinoita Rajamailta

Tarinoita rajamailta

Vierailijoidemme kertomuksia

Olemme erittäin tyytyväisiä! Siistiä, puhdasta ja ovikoodi toimi moitteettomasti. Nukuimme hyvin puhtaissa lakanoissa hiljaisuudessa.
Todennäköisesti tulemme toisenkin kerran, koska tarvitsemme ajoittain majoitusta sukulaisvierauluille.

Piia J.

Hyvä sänky, siistit paikat, rauhallinen, tykkäsin kovasti!

Sakari Yrjänheikki

Huone erittäin siisti ja lämmin. Suihku ja wc tilat puhtaat ja siistit.

juha virtanen

Tällä kertaa sai lämmittää ylämökkiä ihan kunnolla. Olemme nyt muutamman kerran käyneet mökillä, ainut ehkä mainittava epäkohta huussin valo, se voisi olla parempi, olisi ollut pimeää jossei otsalamppua olisi ollut. Siinä voisi olla jokin valo siinä roskisten luona. Muuten paikka on kyllä just meidän paikka! 

Anne-Maija Kiviniemi

Siisti huone ja yhteiset tilat. Kahviautomaatti plussaa.

Sijainti todella hyvä Parikkalan keskustassa julkisia kulkuneuvoja käyttävälle.

Ystävällinen palvelu, kun tarvitsin varata majoituksen seuraavaksi yöksi.

Margit Honkanen

Hieno erämainen paikka,kirkas puhdas vesi .

Heikki Hinkkanen

Hieno ja siisti paikka. Suosittelen.

Jari Joronen

Oli tosi mukava paikka ja tulemme uudestaankin.

Juuso Neuvonen

Kodikas, hienostelematon mökki, paratiisimaisessa ympäristössä. Siisti, hyvin hoidettu. Kesäkeittiö huikeassa maisemassa. Biokäymälä siisti. Lammen vesi kirkasta, kuin hanasta otettua. Täydellinen lomapaikka luontoa rakastavalle. 

Liisa Seppänen

Erittäin hyvä ja rauhallinen paikka. Yhden hengen huoneeni oli siisti ja mukava, kylpyhuone erinomainen (moderni ja valoisa). Pitkää matkaa ajavana arvostan sitä, että paikka oli hiljainen, eli sain nukuttua erittäin hyvin Parikkalassa viettämäni yön. Numerokoodisysteemi on erittäin kätevä, koska ei tarvitse ihmetellä mitään sisään- ja uloskirjautumisten kanssa tai avainten saamisen/palauttamisen hoitamista. (Arvostan näissä asioissa yksinkertaisuutta sekä helppoutta.) Aamiainen antoi tarpeeksi puhtia matkan jatkamiseen seuraavana aamuna.

Milla Nederström

Oikein siisti huone ja mukava sänky!

Mervi Martikainen

Siisti ja rauhallinen huoneisto, hyvä sauna. Hyvä sijainti.

Henri Tallgren

Todella siisti ja rauhallinen huone. Oma vessa ja suihku oli luxusta. Keittiössä voisi olla kuivausteline tiskatuille astioille, sekä sakset ja terävä veitsi.
 

Minna Toivanen

Yöpyminen Torimajat hotellissa oli miellyttävä kokemus. Heti kun astui pääovesta sisään tuoksui niin uudelta ja keittiö oli viihtyisä. Huone tilava ja kaunis suihku/wc tila. Vuode jossa sai hyvät unet, eikä mikään häirinnyt. Varmasti valitsemme tämän kun tulee tarvetta viettää öitä Parikkalassa.

Saila Björkroth

Paikka kertakaikkiaan ihana, paikka on juuri sopiva kun haluaa rauhoittua ja nauttia hiljaisuudesta. Kesällä varmaan tosi mahtava paikka. Olemme luonnossa viihtyvä pariskunta ja tykkäämme kuvata ja liikkua luonnossa. Iso mökki oli sen verran kylmä että lämmittämään kyllä joutui, lattia kylmä. Keittokomero olikin niin kylmä ettei tarvinnut ruokatavaroita viedä saunamökin jääkaappiin. Ja tietenkin eka iltana huomasimme että saunaa joutuu lämmittämään hieman pidempää kuin normaalisti koska on niin iso. Ainut huono juttu oli se iso lasinpala siinä saunarannan vedessä. Nautimme kyllä tosi paljon mökillä olosta. Olisi pitänyt varata yksi päivä lisää.

Anne-Maija Kiviniemi

"Erittäin hyvä, kiitos!"

” Meidän äidin puolesta annan palautteen Parikkalan keskustan Torimajoista. Oli erittäin tyytyväinen, sanoi menevänsä tarvittaessa uudelleen ja suosittelee myös muille. Itsekin sai vinkin paikasta tuttavan suosituksesta.(Jäi yöksi naapurikuntaan, kun palautui illalla reissusta Parikkalaan ja seuraavana aamuna aikaisin oli lääkäriaika Parikkalassa. Että ei ihan turistina matkaillut, mutta hienoa, että löytyi hyvä majapaikka ihan keskustasta.)”

 

Lahja

Kaunis, siisti ja rauhallinen. Kaikkea tarvitsemaamme löytyi. Tupaa emme saaneet lämpimäksi, mutta tarkeni nukkua. Suosittelen lämpimästi.

Sisko Vilkman

Lomailua loppukesän merkeissä, hieman jo viileissä keleissä.

Viikko sujui ulkoillen, saunoen ja paljussa lekotellen. Useampi kirjakin tuli kulutettua. Herkkutatteja löytyi hurjat määrät ja hieman kanttarelleja myös.

Viikossa akut latautui sopivasti ja syksyn arkeen on mukava palata. Ensimmäinen kerta tällä mökillä, mutta toivottavasti ei viimeinen. Puitteet ovat mahtavat ja isäntäväki mukavaa.

Terveisin,

Emmi, Arttu ja Miina Heinilä + Taco-koira ja Tommi ja Tarja Räisänen

"Pistoniemi ei petä koskaan." -Joutsenmökissä, yöpyneet aiemmin Lokissa ja Tiirassa.

 

Reetta, Kata, Minna

The house is amazing and very well equiped. The beach is perfect for the kids and the lake is very clear. There is everything you need to spend a good time there! We totally recommand this place and hope we can come again! The host is also very reactive and nice.

 

Laure

Siisti ja laadukkaasti toteutettu. Hyvät sängyt ja petivehkeet.

Heikki Kaijansinkko

Tulimme lepäämään, onnistui yli odotusten!

Aurinkoa, +30 c lämmintä ja joku oli tehnyt halot valmiiksi, siivonnut mökit ja piha-alueet, tyhjentänyt huussin ym.. ym..

Mikäs täällä on ollessa! Nautitaan tunnelmallisesta paikasta ja kirkkaasta lampivedestä <3

Ainoa harmi on se, kun pittää lähteä pois ☹ Mut ei mittää, myö tullaa vielä.. :)

 

"Eila ja Erkki"

Hellettä luvattu liki 30 astetta ja Valkealammen mökki vapautui peruutuksen vuoksi vuokralle - ei tarvinnut pitkään miettiä, nopeasti varaus sisään ja kamat kasaan. Mökki oli tuttu vuosien takaa, mutta tämä kaunis niemi oli vielä entistäkin kauniimpi, kun paikkoja oli siistitty ja fiksailtu. Mutta paikka oli siis yhtä kaunis kuin muistinkin - toista yhtä idyllistä paikkaa saa hakea! Ja mikä hienoa, nyt löytyy sähköt (aurinkosähkö), joten jääkaapin sai täyttää kylmillä juomilla ja grilliherkuilla.Saunan terassilla on ihana nauttia auringon lämmöstä ja pulahtaa laiturin päästä uimaan. Illan tullen sauna päälle ja saunan ikkunasta voi myös ihailla lammen pintaa. Saunaan mahtuu isokin määrä väkeä ja kun auringonlaskua ihailee, ei malta saunomista ja uimista millään lopettaa. Grillipaikka on myös ihana - ei voisi kauniimmassa paikassa kokkaiilla! Niemennokasta löytyy myös savustuspönttö, jos sattuu kaloja saamaan. Niitä kyllä uiskentelee laiturin vieressä paljon ja niitä on helppo tarkkailla kun vesi on niin kirkasta. Mutta kuvat kertoo, enemmän kuin tuhat sanaa- 5/5 täydellinen kesäviikonloppu!

Minna

Palautetta sähköavusteisista maastopyöristä

Meille jäi, minulle ja vaimolleni, hyvä mieli lauantain 29. toukokuuta 2021 pyöräretkestä Simpeleen alueella. Kiitos Simmes Oy:lle mahdollisuudesta vuokrata pyörät.

Tätä asiakaspalautetta kirjoitan ajatuksella jakaa innostustamme ja ajatuksiamme ensikertaa sähköpyöräilyyn ja sähköpyörien vuokraukseen tutustuvalle kuntoliikkujalle.

Vuokraamamme kalusto: sähköavustus 25 km/h saakka, maastopyörä -luokitus, merkki Apache, jäykkäperä (etuiskunvaimentimet), 19 ja 18 tuuman rungolla, 5-tehoaluetta, 9-vaihdetta. Lokasuojat, valot, kierrevaijerilukko ja seisontatuki. Satulan korkeuden säädössä pikalukitus. Mahdollisuus vuokraajan tarjoamiin kypäriin, mutta omat olivat tiukasti päässä. Huomioitavaa, että pyörissä ei ole tarakkaa tai satulapussia, kyseessä ei ole ns. retkivarusteltu malli. Pyörät ovat maastopyöriä, kuten vuokraaja mainitseekin. Omat reput olivat mukana molemmilla. Pyörän hintaluokka (kuluttajakaupassa) on noin 2200 euroa.

Pyörien toimivuus: olemme 180 ja 172 cm pituiset. Iältään 60 + -vuotiaita. Itselläni on taustana viimeiseltä viideltä vuoden ympärivuotinen ”luomupyöräily” fat-bikella (17”). Tätä taustaa vasten 19” tuumainen Apache oli lyhyillä polkumaisilla pyrähdyksillä itselleni liian iso kankeuden/kääntyvyyden vuoksi. Asfaltilla ja hiekalla, joista reittimme tienpinta koostui, runkokoko oli hyvä. Testasin hiukan 18-tuumaistakin. Sekin olisi minulle mennyt. Vaimolle olisi ollut paras vaihtoehto 17-tuumainen, mutta näinkin hyvä. Takajarruilla lukkojarrutus ei meinannut onnistua ei sitten millään. Liekö pyörämallin se kuuluisa heikko kohta. Yllättävää oli, että sähkömoottorin ääni ei häirinnyt. Poljinavustuksen määrää muuttaessa voimantuoton muutos oli todella miellyttävän tuntuinen niin avustusta lisätessä kuin vähentäessä. Paikka paikoin rataspakalta kuului ylämäessä inhottavaa pauketta, vaikka en vaihdetta vaihtanut. Tämä varmaan johtui kokemattomuudesta ymmärtää avustusvoiman suhdetta vaihteen suuruuteen tai pienuuteen. Toimintojen näyttö oli suuri ja selkeä. Akun kapasiteetti meidän ajotyylillä olisi riittänyt yhdellä latauksella yli 100 km.

Vuokraaminen ja kommunikointi (ohjeet noutopaikasta jne.) tapahtui verkossa. Itse kaipasin myyjän kohtaamista erityisesti alkumetreillä, kun vuokrauspisteen pyörätallin seinustan ohjetta en huomannut tai malttanut lukea.  En meinannut saada virtoja hereille. Kokonaisuudessaan vuokraaja hoiti osuutensa kiitettävästi.

Pyörän luovutus ja ennakko-ohjeista: pyörien luovutuspaikka oli ihanteellinen, lähellä keskustaa, autollemme hyvin parkkitilaa ja tasainen piha-alue tutustua pyörään ennen kadulle singahtamista. Tilava pyörätalli oli siisti, pyörät houkuttelevasti ryhdikkäässä rivissä.  Nämä yksityiskohdat lisäsivät luotettavaa tunnetta vuokraajaa kohtaan. Aikaisemmin viittasin rattaiston paukkeeseen. Jälkikäteen jäin kaipaan ennakko-ohjeetta millä avustustasolla (0-5) on suositeltavinta pitää mitäkin vaihdetta päällä (1-9). Trippimittaria en myöskään älynnyt nollata. Uskon, että jokaista meitä kiinnostaa tietää ajokilometrit. No, ensi kerralla sitten. Asiakkaana ei uuden asian edessä aina tiedä miten on hyvästä toimia, mutta päätin soittaa retken jälkeen annettuun tukinumeroon. Halusimme ensisijaisesti ilmoittaa, että vastuumme pyöristä päättyi tuolloin.

Ensikertalaista saattaa kiinnostaa meidän reittimme. Talli/vuokrauspiste - ruokakauppa – Haukkavuori – Talli (jätimme autoon ylimääräiset varavaatteet ja juomanesteet) – Kangaskosken laavulle – Talli. Matkaa kertyi noin 50 km ja aikaa meni liki seitsemän tuntia. Alueen ykköskohteiden lukuisat kehukirjoitukset allekirjoitan täysin. Haluan nostaa tietoisuuteen pätkän Kangaskosken laavu – Suomaankorventie – Änkilänsalontie - Kuutostien alitus. Nimenomaan tässä kulkusuunnassa. Tällä pätkällä rajavyöhykemerkit sekä rajavartiolaitoksen pikkuruinen toimistokoppi suurine valvontakameroineen toi jännät väreet pintaan. Sitten se rusina pullassa. Änkilänsalontien loppupään maisema mäen päältä sitä seuraava pitkä lasku. Käykää katsomassa, kun pyöräilette noilla nurkilla.

Listaan tässä vielä omana ajatuksena turva-asioita vasta-alkajalle: viileässä säässä huomioitava, että ajaessa ei tule niin herkästi hiki ja keskinopeus on suurempi kuin perinteisellä pyörällä ajaessa – siis vaatetta mukaan. Älä unohda käsineitä. Testaa jarrujen pito- ja lukkiutumisominaisuus heti alkumetreillä. Vältä jarruttaessasi etujarrun täyslukkiutumista. Tutustu jarrujen ominaisuuksiin viimeistään isommassa alamäessä ennen vauhdin kiihtymistä – minulla Haukkavuorelta alas tullessa nopeus nousi yli 50 km tunnissa. Pääsin nyt kehaisemaan rohkeuttani, mutta samalla sanoa, että pyörä toimi siinä tilanteessa hyvin, esimerkiksi etujousituksen osalta. Haukkavuoren hiekkatieosuudella oli lauantaina vilkas autoliikenne, piti pystyä hereillä ja tarkkailla takaa tulevaa liikennettä. Traktorikaan ei ollut yllätys.

Rautjärven kunta on ymmärtääksemme panostanut ja panostaa pyöräilyyn. Me jäämme odotamme innolla mitä uutta tarjolla keväällä 2022.

Sähköisin terveisin

Jukka ja Ulla Hämäläinen, Savonlinna